Speel samen met het Zurich Youth Guitar Ensemble!

In 2018 gaf het Zurich Youth Guitar Ensemble een bijzonder mooi concert in Waalre.
13 oktober 2023 komt leider Jens Stibal met een nieuwe groep jonge Zwiterse talenten naar de Agnus Dei Kerk om op te treden.

Het Zurich Youth Guitar Ensemble bestaat sinds 2007 en is een ensemble van de Musikschule Konservatorium Zürich. Het ZYGE is opgericht om ambitieuze en getalenteerde klassiek gitaarstudenten de kans te geven om met gelijkgestemden in een ensemble op hoog niveau muziek te maken.
De huidige bezetting bestaat uit 9 jonge gitaristen, veel van de spelers zijn prijswinnaars van o.a. de Zwitserse Jeugd Muziek Competitie (SJMW). De groep wordt geleid door Jens Stibal en Sascha Lorenz.

Gevorderde gitaarleerlingen uit Waalre worden uitgenodigd om dit concert bij te wonen en een stuk samen te spelen met het Zurich Youth Guitar Ensemble.

Doe je mee?
We spelen het bekende Palladio van Karl Jenkins, vraag je docent om de bladmuziek!

Meedoen kan alleen als je ook kan mee repeteren; vrijdag 6 oktober 19.15h-20.15h in de Agnus Dei Kerk in Waalre
Op 13 oktober repeteren we het stuk met de Zwitserse groep om 18.15h.

Het concert op 13 oktober in de Agnus Dei Kerk start om 19.15h en duurt tot 20.15h.
Publiek is welkom! Entree: vrijwillige bijdrage (contant) wordt zeer gewaardeerd!

Meedoen is gratis, er is beperkt plaats;  graag inschrijven via:

Karl Jenkins over Palladio:

“Palladio werd geïnspireerd door de zestiende-eeuwse Italiaanse architect Andrea Palladio, wiens werk de renaissanceviering van harmonie en orde belichaamt. Twee van Palladio’s kenmerken zijn wiskundige harmonie en architecturale elementen ontleend aan de klassieke oudheid, een filosofie die naar mijn mening mijn eigen benadering van compositie weerspiegelt.”